Wpływ unikania alergii na orzeszki ziemne po wcześniejszym spożyciu orzeszków ziemnych ad 7

Dane są pokazywane tylko dla uczestników, którzy spełnili kryteria dla poszczególnych protokołów zarówno w badaniu podstawowym, jak iw badaniu kontrolnym. W miesiącu 72, 46 uczestników w grupie unikania arachidów i w grupie spożywania orzeszków ziemnych zostali określeni przez badaczy jako nadal uczuleni, 202 w grupie unikania orzechów ziemnych i 186 w grupie spożycia orzeszków ziemnych były nadal nie alergiczny, 3 w grupie unikania orzeszków ziemnych i 3 w grupie spożycia orzeszków ziemnych stał się uczulony, a 4 w grupie unikającej orzeszków ziemnych i 0 w grupie spożywającej orzeszki ziemne nie ma już alergii. Linie oznaczają populację oznacza. Log10 stosunku swoistej dla orzecha luckiego IgG4: IgE obliczono po przekształceniu poziomów IgE specyficznych dla orzechów ziemnych z kilogramów na litr do nanogramów na mililitr za pomocą wzoru (IgG4 ÷ [IgE × 2,4]). Nowe alergie rozwinęły się u trzech uczestników w grupie spożycia orzeszków ziemnych (1,1%) oraz w trzech w grupie unikania orzecha ziemnego (1,1%) między miesiącem 60 a miesiącem 72 (rysunek 3). Stosunek IgG4: IgE swoistej dla orzechów ziemnych spadł między miesiącem 60 a miesiącem 72 we wszystkich sześciu uczestnikach (tabela S6A w dodatkowym dodatku).
Ponadto czterech uczestników grupy unikającej orzeszków ziemnych, którzy mieli alergię na orzeszki ziemne w wieku 60 lat, nie miało statusu alergicznego przed miesiącem 72. Ich rozmiary w badaniu skórno-prick spadły, chociaż inne zmienne immunologiczne pozostały stabilne (rysunek 3 i tabela). S6B w Dodatku Uzupełniającym).
Dyskusja
To kolejne badanie wykazało, że zmniejszenie częstości występowania alergii na orzeszki ziemne związane z wczesnym wprowadzeniem i spożywaniem orzeszków ziemnych do 60 miesiąca życia utrzymywało się w 72 miesiącu życia po 12 miesiącach nie spożywania orzeszków ziemnych. Ogólnie rzecz biorąc, po wprowadzeniu orzeszków ziemnych w pierwszym roku życia, spożyciu orzeszków ziemnych przez kolejne 4 lata i roku powstrzymania się od orzeszków ziemnych, grupa spożywania orzeszków ziemnych miała częstość występowania alergii na orzeszki ziemne, która była o 74% niższa niż częstość występowania w grupa unikania orzeszków ziemnych, co wskazuje na brak reakcji na orzeszki ziemne po długim okresie (12 miesięcy) unikania orzeszków ziemnych.
Wśród uczestników grupy spożywania orzeszków ziemnych, którzy nie byli oceniani jako posiadający alergię na orzeszki ziemne, obserwowano małą objętość wirusa w badaniu skórno-skórnym, niskie poziomy IgE swoistej dla Ara h2 i wysokie stosunki IgG4: IgE specyficzne dla orzechów ziemnych. w miesiącu 60 zostały utrzymane po 12 miesiącach nie jeść orzeszki ziemne. Obserwacja ta sugeruje, że ich niealergiczny status pozostał stabilny.
W odniesieniu do zmian immunologicznych związanych z konsumpcją orzeszków ziemnych, czas wpływu na poziomy IgG4 różnił się od czasu wpływu na poziomy IgE. Podczas gdy uczestnicy grupy spożywania orzeszków ziemnych mieli podwyższone poziomy IgG4 specyficzne dla orzeszków ziemnych już w 12 miesiącu (figura 2B i fig. S5C w dodatkowym dodatku), wystąpił znaczący spadek średniego poziomu swoistych IgE h2 Ara przez miesiąc 60 i kontynuowany do miesiąca 72 (ryc. 2B i ryc. S5A w dodatkowym dodatku). Hamowanie syntezy IgE u uczestników grupy spożywania orzeszków ziemnych znajduje również odzwierciedlenie w fakcie, że w porównaniu z uczestnikami grupy unikającej orzeszków ziemnych, stosunkowo niewielu uczestników w grupie spożywającej orzeszki arachidowe miało IgE o wysokim poziomie do orzechów arachidowych i do Ara h2, zaczynając głównie w miesiącu 30 i kontynuując przez miesiące 60 i 72
[więcej w: anatomia palpacyjna, Kabiny Sanitarne, psycholog dziecięcy ]

Powiązane tematy z artykułem: anatomia palpacyjna Kabiny Sanitarne psycholog dziecięcy