Randomizowany proces wprowadzania alergenów do niemowląt karmionych piersią ad

W związku z tym próba dochodzenia w sprawie tolerancji (EAT) miała na celu ustalenie, czy wczesne wprowadzenie powszechnych alergenów żywieniowych (orzeszki ziemne, gotowane jaja kurze, mleko krowie, sezam, sieja i pszenica) od 3 miesiąca życia wyłącznie u niemowląt karmionych piersią populacja ogólna zapobiegałaby alergiom pokarmowym w porównaniu z niemowlętami karmionymi wyłącznie piersią przez około 6 miesięcy. Metody
Wersja próbna
Ta randomizowana, kontrolowana próba została przeprowadzona w jednym miejscu w Wielkiej Brytanii. Zatwierdzenie etyki zostało dostarczone przez komitet ds. Etyki w szpitalu St. Thomas. Pisemną świadomą zgodę uzyskano od rodziców lub opiekunów, a dane dotyczące bezpieczeństwa zostały sprawdzone przez niezależny komitet monitorujący dane i bezpieczeństwo. Protokół próbny jest dostępny pod adresem.
Procedury próbne
Zapisy odbywały się od 2 listopada 2009 r. Do 30 lipca 2012 r. Szczegóły procedur próbnych zostały opublikowane wcześniej.8 Dzieci w wieku 3 miesięcy i karmione wyłącznie piersią zostały zwerbowane z ogólnej populacji w Anglii i Walii. Uczestnicy zostali losowo przydzieleni przez niezależną usługę online do grupy wprowadzającej standard lub grupy wprowadzającej na wczesnym etapie (ryc. S1 w dodatku uzupełniającym). Uczestnicy standardowej grupy wstępnej mieli być karmieni wyłącznie piersią do około 6 miesiąca życia. Po 6 miesiącu życia spożycie alergizujących pokarmów było dozwolone zgodnie z rodzicielskim uznaniem. Po wstępnym badaniu skórnym w powtórzeniach na początku, uczestnicy grupy wczesnego wprowadzenia mieli sześć alergogennych pokarmów: najpierw mleko krowie (jogurt), następnie (w przypadkowej kolejności) przez orzechy ziemne, gotowane (gotowane) jaja kurze, sezam i sieja ; pszenica została wprowadzona na końcu. Niemowlęta w grupie standardowego wstępu nie przeszły wstępnego testu skórnego w punkcie wyjściowym, ponieważ wyniki mogły wpłynąć na czas wprowadzenia alergizujących pokarmów.
Niemowlęta w grupie wczesnego wstępu, które miały bakte- rię o dowolnej wielkości na podstawie testów skórnych na początku badania, poddawano otwartej próbie prowokacji pokarmowej w postaci 2 g białka tego pokarmu. Rodziny noworodków z grupy wczesnego wstępu, które miały negatywne wyniki w testach skórnych lub które uzyskały pozytywne wyniki w testach skórnych, ale otrzymały negatywne wyniki w prowokacji pokarmowej, proszono o kontynuowanie karmienia ich niemowląt 2 g białka alergenu dwa razy w tygodniu . Rodziny niemowląt, które uzyskały wynik pozytywny podczas prowokacji pokarmowej na początku badania, zostały pouczone, aby unikały dawania niemowlętom tego pokarmu, ale kontynuowały karmienie niemowląt innymi pokarmami.
Wszystkie rodziny wypełniły internetowy kwestionariusz co miesiąc do roku życia, a następnie co 3 miesiące, aż dziecko osiągnęło wiek 3 lat. Kwestionariusz ten zarejestrował częstotliwość spożycia alergizujących pokarmów w obu grupach. Ponadto rodzice uczestników grupy wczesnego wprowadzenia prowadzili cotygodniowy dziennik, w którym zapisywano ilość sześciu spożytych pokarmów8.
Poziomy białka orzechowego mierzono w kurzu zebranym z łóżka uczestnika w wieku 3 miesięcy (przed spożyciem alergizujących pokarmów we wczesnej fazie wstępnej) oraz w 12 miesiącu życia jako niezależna miara przestrzegania diety. 9,10 Uczestnicy mieli zaplanowane oceny w wieku roku i 3 lat i mieli nieplanowane wizyty w klinice w celu zbadania objawów zgłaszanych przez rodziców, które sugerowały alergię pokarmową
[patrz też: przeszczep chondrocytów, kotwy do drzwi, wieszaki na medale ]

Powiązane tematy z artykułem: kotwy do drzwi przeszczep chondrocytów wieszaki na medale